torstai 11. marraskuuta 2010

Vko 45

Kuuluisa suunnistusvalmentaja Srsen kritisoi joskus aikuisiän harjoitteluani siitä, että se sisälsi liikaa ns. mössöä (tunnetaan Turussa nimellä pössö). Tällä Srsen tarkoitti pk-vauhtisia 45'-75' lenkkejä. Hän saattoi olla oikeassakin, mutta väittäisin kuitenkin, että väärässä. Ei minulla vuosituhannen vaihteessa mössöä ollut, ainakaan harjoituskauteen 1986-87 verrattuna.

Viikon 45 harjoitteluni sisälsi ohjelman mukaan maanantaina 12 km ja tiistaina 17 km lenkin. Loppuviikosta juoksinkin joka päivä 10-11,5 km. Aikamoista mössöä. Tämänhetkiseen tilanteeseeni tuo taitaa silti sopia. Pohjat on käytetty vuosia sitten, joten ei tässä kannata keuhkot verillä rynniä ja kunnon pitkiä lenkkejäkään en ehkä jaksa, joten olkoon sitten mössöä.

Toteutus

ma-ti: Flunssaa pukkasi eli lepoa.
ke: 10,8 km juoksu 60'
to: Aamulla extrana 6,2 km juoksu töihin 31' ja illalla 10,9 km juoksu 56'
pe: Perjantain mössön jaoin kahtia eli tein työmatkat 6,2 + 6,3 km juosten, yhteensä 63'
la: 11 km vajuilu eli vaunujuoksu 58'.
su: 11,4 km vajuilu 58' eli taas laatuaikaa Felixin kanssa. Felix tosin nukkui.

Yhteensä ensimmäisellä treeniviikolla tuli kilsoja 62,8 ja aikaa käytin 5h 26'. Vertailuviikon määristä jäin 21 km ja 2 tuntia. Jos teen jatkossa treenit käytetyn ajan perusteella, kilsoja tulee reilusti enemmän kuin kaudella 1986-87, sillä pk-vauhti on nykyisin reippaampaa. Todennäköisesti lyhyillä lenkeillä teen ajan mukaan ja pitkillä kilsojen, sillä muuten pitkistä tulee todella pitkiä. Esimakua siitä onkin luvassa jo ensi viikolla.

8 kommenttia:

  1. Mietiskelin vauhtiasi suhteessa 86:n, mutta vastasitkin tuossa, että reippaampaa on nykyinen pk-vauhti. Joka tapauksessa tiukkaa on ollut meininki 15-vuotiaana, mmielenkiintoista seurata kuinka pysyt tahdissa mukana.

    VastaaPoista
  2. Ootko sopinu jo Ågen kanssa lamppulenkit? Mites tj Brobacka-Solvalla?

    VastaaPoista
  3. Parin viikon päästä eka lamppulenkki, en oo ihan varma, tuleeko Åge. Brobackan lyhyt testi (6,8 km) on keväällä. 13,6 km testiä en tainnut -87 juosta, -86 kävin keskeyttämässä 12 kilsan kohdalla.

    VastaaPoista
  4. Hienoa, toivottavasti Åge tulee, että vauhti pysyy kunnollisena. Keväällä 6,8:lla hyvät mahikset enkkaan.

    VastaaPoista
  5. Kasarilla kaikki oli paremmin. Broba-Solis reitin lumihuiputkin paljon nykyistä korkeampia. Kaikki on nykyään niin sliipatun pliisua.

    VastaaPoista
  6. Perusinfran ylivoima vie mielenkiinnon Broba-Solis testijouksusta kaudella 2010-2011?`"Ohi on" -kivikin joutui väistymään.

    VastaaPoista
  7. Kaikki kultaisen kasarin taidepläjäykset tuhotaan(N)(N)(N) Phantasm Avenuekin tuhottu Stubulas. Onkohan Narkon ja mun Ray-piissit tallella?

    VastaaPoista
  8. Meitsi ainakin harjoittelee mössöä.
    Nimim. Savion kilometritehdas

    VastaaPoista