keskiviikko 8. joulukuuta 2010

Vko 49

Aika hyvin selvisin tästäkin viikosta, vaikka myönnettävä on, että alkuviikon lumisateet lannistivat sekä fyysisesti että henkisesti. Fyysisesti siksi, että lumikertymä oli yhteensä 20 cm ja lumityöt piti tehdä parin päivän aikana useaan kertaan ja tällaiselle rimpulalle ja varsinkin rimpulan selälle se käy työstä. Henkisesti siksi, että ohjelmassa vielä kolmen viikon ajan olevat kartta- ja lamppulenkit jäänevät lumen takia tekemättä. Eihän maailma, eikä edes treeniohjelma siihen kaadu, mutta aloin vain yksinkertaisesti nauttia noista pitkistä maastolenkeistä ja olisin mielelläni jatkanut niitä. Henkisesti tämän viikon olosuhteet ovat rassanneet myös siksi, että jatkuva lipsuttelu jäisillä tai pöperöisillä alustoilla on jumiuttanut paikkoja, eikä juoksu ole tuntunut yhtä mukavalta kuin aiemmin. Soveltaa on siis täytynyt.

Ma: Lumitöiden ylivoima vei mielenkiinnon 21 kilometrin lenkistä, varsinkin kun alla oli sunnuntainen kale. Tunti tiukkaa kolaamista jäi siis ainoaksi treeniksi.

Ti: Aamulla extrana lumityöt, joista selvisin puolessa tunnissa. Iltapäivällä suunnilleen suunnitelman mukainen 10,9 km/60' pele lumipöperöisillä teillä. Treeni alkaa nähtävästi purra, sillä vauhdit alkavat tippua 24 vuoden takaiselle tasolle.

Ke: Lunta oli virallisen lukeman mukaan 43 cm, joten päätin vielä yrittää metsäjuoksua. Sen verran mamoilin (johtui osin myös aikatauluista), että vaihdoin lamppulenkin valoisalla tehtyyn karttalenkkiin. Lähdin kotipihasta ja juoksentelin kaiken maailman pikkukarttoja hyödyntäen vähän isompaan lähiömetsään, jossa kiertelin niin kauan kuin valoa riitti kartan lukuun. 1.25 jälkeen oli niin hämärää, että tulin vikat 15' teitä pitkin. Sain kuitenkin mittariin 12,2 km/1.41' niinkuin suunnitelmassakin.

To: 11,3 km/62'. Muutaman minuutin jäin tavoitteesta.

Pe: Vaikka olin lomaillut lauantaista lähtien, olin jotenkin ihan lopussa. Tai ehkä se johtui juuri lomailusta. Sekä fyysinen että henkinen olotila oli alamaissa, enkä kyennyt lähtemään lumipyryyn taapertamaan tunnin lenkkiä. Katselin sitten tallentamaani Frazier vastaan Ali -dokkaria ja hypin 31' narua ja tein 27' kuntopiiriä.

La: Taas olisi ollut kalen paikka, mutta keskiviikon kokemus oli se, että näissä maisemissa ei enää pitkää maastolenkkiä kannata tehdä. Ei vaikka perjantain myräkkä sai aikaan sen, että virallisen mittauspaikan lumilukema tippui 25 cm alaspäin. Nyt täällä on virallisesti vain 17 cm lunta.

En siis juossut kalea, vaan käytin ohjelmassa olleen 1h 45 min maantiejuoksuun. Puoleen väliin oli tuskaa. Kokemus naruhyppelystä on se, että 10-15' terävöittää mukavasti ja tekee hyvää hermotukselle, mutta 30' käy kunnon hyppelytreenistä. Onneksi paikat kuitenkin aukesivat ja loppu oli oikein nautinnollista. Yhteensä ehdin 20,7 km ja vauhti oli jälkimmäisellä puoliskolla totutuissa alle 5'/km -lukemissa.

Su: Extrana 30' lumityöt aamulla. Iltapäivällä olisi ollut ohjelmassa 13,5 km lenkki ja 5' kuntopiiri. Arvoin pitkään hiihdon ja juoksun välillä ja kun tytöt innostuivat, niin lähdimme hiihtämään. Virhearviointi: oli niin kylmä, että kun palasin ekalta vitosen lenkiltä, kaksi palelevaa tyttöä odotteli autolta ja vaati päästä kotiin. En edes ruvennut vänkäämään, vaan pakkasin sukset ja tytöt autoon. Kotona katsoin Vakoojaveli-leffaa ja hypin 20' narulla. Päivän kokonaissaldo ajassa oli 75' kuten suunnitelmassakin, mutta aika erilaisella toteutuksella.

Viikon kokonaismäärässä jäin vertailuviikosta 50', lähinnä maanantain pitkän lenkin väliin jäämisen takia. Yhteismäärää tuli 9 h 11 min, josta juoksua oli 55 km ja hiihtoa surulliset 5,4 km. Kaiken kaikkiaan oli jotenkin työläs viikko, vaikka olin lomalla. Jotenkin tuntuu siltä, että näillä määrillä treeni on onnistunut paremmin työn ohella, koska on ollut pakko miettiä jo edellisenä päivänä, milloin treenin teen. Nyt kävi vähän niin, että kotona oli kaikenlaista hommaa ja ajattelin vain, että menen jossain välissä treenaamaan, mutta eihän se niin mene. Sitten kun se väli tuli, niin biorytmit vastustivat ja edessä oli kova kamppailu itseä vastaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti