torstai 2. joulukuuta 2010

Vko 48

Ma: Jalka oli edelleen kipeä, joten en juossut edes ohjelmassa ollutta puolituntista. Sen sijaan hypin narulla 5' ja pidensin kuntopiirin viidestä minuutista puoleen tuntiin.

Ti: Lepo ja mömmöt auttoivat, joten pääsin taas mössön makuun. 12,2 km pele meni 62 minuuttiin, joka oli eräänlainen kompromissi 24 vuoden takaisesta 10,5 kilsasta 65 minuuttiin.

Ke: Joskus on niitä päiviä, että sitä pukee lenkkikamoja päälle puoli tuntia ja kun ne ovat päällä, niin sitten makaa eteisen lattialla 15 minuuttia, kunnes toteaa, että parempi mennä suoraan suihkuun. Tämä keskiviikko oli niitä päiviä. Onneksi oli ohjelma ja ohjelmastahan ei sovi livetä vain äkillisen tyhjän olon takia, sillä oikeitakin syitä tulee. Sinänsä oli karua, että ohjelmassa oli pimeäversio klassikosta eli kahden tunnin lamppulenkki. Yksin, sillä itä-uusimaalaisia huippujunnuja ja -ikämiehiä ei kutsusta huolimatta näkynyt. Treenin toteuttamista ei edesauttanut se, että maastossa oli lunta 30 cm ja muutenkin se oli alkumatkasta kulkukelpoisuudeltaan kelvoton yösuunnistukseen. Puolen tunnin kohdalla, täysin pihalla sekä fyysisesti että ihan sijainniltanikin ollessani, meinasin kääntyä takaisin. Siinä olinpaikkaa miettiessäni tajusin onneksi, että hyvät alueet ovat 15-20 minuutin juoksun päässä, joten selvitettyäni sijaintini, jatkoin matkaa. Takalenkki olikin ihan mukava, vaikka pitikin sellaiset 3km suunnitellusta radasta jättää väliin. Paluu oli taas yhtä vitukkoa, mutta sujui kohtalaisesti, koska suunta oli kotiin päin. Autolla sain kuitenkin todeta, että sykemittarin kelloon oli ilmestynyt lukema 1 tunti ja 58 minuuttia. GPS näytti juostuksi matkaksi 12,2 kilometriä.

To: Ohjelman mukaisesti lepo (y). Ihan hyvä homma. Jalkavaiva ei lamppulenkistä uusiutunut, mutta jossain vaiheessa lenkkiä joku risu tai muu lumen alla vaaninut peto oli repinyt sentti kertaa sentin viipaleen ihoa akillesjänteestä ja se aiheutti ikävää kirvelyä.

Pe: Muutaman sentin puuterilumessa 6,1 km/29' reipasta peruslenkkeilyä ja päällä 13' kuntopiiri.

La: Vaihdoin lauantain ja sunnuntain ohjelmat päittäin, koska perjantaina oli pikkujoulu ja sunnuntaiksi taas oli luvassa lenkkiseuraa. Siis lepo.

Su: Blogin lukijatapaaminen Nuuksion lumisissa, joskaan ei ihan Porvoon mitoissa olevissa lumimetsissä. Lauantaille siis alunperin ohjelmoitu 2 tunnin ja 10 minuutin kale venähti kahden paikalle saapuneen lukijan innoittamana 8 minuuttia ylipitkäksi. Hieno lenkki joka tapauksessa ja vahvisti keskiviikkoisen lamppulenkin jälkeisen oletuksen, että näissä talvisissa maastotreeneissä on äärimmäisen tärkeää, että maasto on miellyttävä juosta. Rämpiminen ei ole hauskaa.

Viikon saldoksi tuli 44,5 km juoksua ja kaiken kaikkiaan 6 h 36 min harjoittelua, joka taisi olla minuutin enemmän kuin ohjelmassa. Tosi mukava treeniviikko: hyvin rytmitetty ja sisälsi kaksi erittäin kehittävää pitkää harjoitusta. Ensi viikon olen lomalla ja määrää on luvassa vähän enemmän, mutta hyvinkin samoilla linjoilla.

2 kommenttia:

  1. No nyt on Nuuskiossakin Pornoon mitalla snögee.

    VastaaPoista
  2. Paitsi, että tänne tuli samat lumet, joten täällä on vaan entistä enemmän.

    VastaaPoista