sunnuntai 13. helmikuuta 2011

Vko 6

Töissä taas ja meno oli sen mukaista.. Hyvä puoli oli, että pääsin tekemään kerran työmatkaliikuntaa - tosin viikon huonoimmassa kelissä - ja että yksi kelvollinen liikuntatunnin lätkäpelikin toteutui. Huonoja puolia ei voi tietosuojalaista johtuen mainita. Kaiken kaikkiaan tuli hyvä treeniviikko, sillä treeniä tuli jopa suunniteltua enemmän.

Ma: Puoli tuntia lätkää vaihtui hiihtokoulun aikana hiihdettyyn 15,4 km/60' vapaan tyylin lenkkiin.

Ti: Työmatkat juosten lumipyryssä eli 6,5 + 6,5 km, yhteensä 68'. Se oli kilsojen puolesta vähän enemmän kuin ohjelmassa, mutta aikaa kului suunnilleen saman verran. Lisäksi liikuntatunnilla vuoden paras lätkäsessio, 40' peliä hyvällä asenteella lumesta huolimatta.

Ke: 40' lätkää ohjelmassa ja olisihan liikuntatunnilla sählyä ollut tarjonnassa, mutta tunnista meni vähän turhan paljon aikaa erinäisten sosiaalisten taitojen harjoittelemiseen, jotta pelin olisi voinut harjoitukseksi katsoa. Illalla tein lohdutukseksi 24' lumitöitä aina vain korkeampia lumikasoja kesyttäen.

To: Ohjelmaa noudattaen 75' hiihto. Kilsoja tosin tuli pertsalla kaksi vähemmän kuin -87 vapaalla eli 18. No, ne Veikkolan purtsin kilsat nyt olivat silloin mitä olivat.

Pe: Juoksin kutakuinkin suunnitellun 16 km eli 15,8, mutta vähän vauhdikkaammin kuin ohjelmassa. Sain joskus viikolla tarjouksen Liikuntamyllyn vetoharjoituksesta 45-vuotiaitten 100 km juoksun maailmanmestarilta ja SUL:n kestävyysjuoksujen lajipäälliköltä, eikä sellaisesta tarjouksesta sovi kieltäytyä. Juoksimme 4 x 2000 m kiihtyvällä vauhdilla ja päälle vielä 3 x 200 m. Käytännössä juoksin lajipäällikön kanssa, sillä maailmanmestari on 50-osa -matkallakin ihan vauhdikkaassa kunnossa ja paineli kaksitonniset 45 sekuntia minua kovemmin, paitsi viimeisen, jossa puristin viimeiset 900 metriä hänen peesissään ja hävisin vain 24 sekuntia. Hyvä treeni kaiken kaikkiaan, sillä maltoin pitää vauhdin tarpeeksi hiljaisena ja silti se oli paljon kovempaa kuin mitä olisin ulkona pystynyt juoksemaan.

La: Sunnuntain ohjelmassa ollut Harri Poutiaismainen "2 km hiihto (ei luistanut yhtään)" antoi luvan ottaa iisisti, koska lauantaille merkityn pitkän pystyi siirtämään sunnuntaille. Tein siis 11' naruhyppelyä ja aiemmin viikolla väliin jääneen kuntopiirin, tällä kertaa 13', keskittyen taas keskivartaloon ja syviin lihaksiin.

Su: Pakkasta oli 20 astetta, joten vaihdoin 25 km hiihdon 25,4 km juoksuun. Ajassa tämä tiesi 24 minuuttia pitempää treeniä eli käytin aikaa 2 tuntia 14 minuuttia. On muuten ajankäytöllisesti erinomaisen fiksua startata sunnuntain pitkälle lenkille jo 8.30, vaikka vähän potuttikin herätä kellonsoittoon, kun poika oli pitänyt aamuyöstä tunnin verran valveilla. Noinkin pitkän lenkin jälkeen oli silti yllin kyllin päivää jäljellä mm. listojen laittamiseen, leffan katseluun, ruuan laittoon ja lasten kanssa oleskeluun.

Viikon kokonaismääräksi tuli 8 tuntia 26 minuuttia, joka oli tunti 16 minuuttia enemmän kuin suunnitelmassa. Juoksua tuli 55 km ja hiihtoa 33 km, molempia jonkin verran kasiseiskaa enemmän. Ensi viikolla pitäisi jaksaa vähän tätä viikkoa enemmän ja enimmäkseen hiihtäen. Saa nähdä kuinka käy, sillä koko viikoksi on luvattu kovia pakkasia ja jossain -15 asteessa menee oma hiihtopakkasrajani, ainakin jos tuulee.

2 kommenttia:

  1. Jussi on Yläneellä hiihtämässä. Viime viikosta ei oo paljoa kertomistakaan, mut yritän kertoa vaikka tänään.

    VastaaPoista