maanantai 7. helmikuuta 2011

Vko 5

Kulunut viikko sujui lomailun merkeissä ja siksi ohjelman toteuttaminen oli pelejä lukuunottamatta helppoa viikonloppuun saakka. Sitten kelit ja viikonloppumenot sotkivat suunnitelmia ja piti soveltaa. Määrällisesti ja laadullisesti viikko kuitenkin toteutui hyvin samanlaisena kuin pitikin. Viime viikonlopun ja alkuviikon hiihtojumit pilasivat vähän fiilistä, mutta viikonloppuna jaloissa oli pele-vauhdissa niin kevyt olo ja vauhtikin aiempaa parempaa, että uskon vauhtijuoksuunkin löytyvän tehoja pikkuhiljaa.

Ma: Lätkäpeli jäi väliin, mutta herättelin lihaksia 20' naruhyppelyllä. Illalla hiihtotreenien aikana 16,4 km vapaalla 65'. Olin melkoisen väsynyt viikonlopun vk-hiihdoista ja oli virhe hiihtää vitosen kilpalatua, sillä sen nousut kuormittivat entisestään ja kärsin lihasväsymyksestä perjantaihin asti.

Ti: Vein aamulla tytön kouluun ja jatkoin siitä samantien ladulle toteuttamaan ohjelman mukaisen hiihtotreenin eli 15,1 km/ 61'.

Ke: Ihan peruslenkki, 12 km/ 64'. Olin todella väsynyt, mutta onneksi maltoin pitää hiljaista vauhtia. Lätkä ja kuntopiiri jäivät väliin, joten missasin 40'.

To: Olisi pitänyt juosta 13,5 km/80' eli melkoista hissuttelua, mutta uusiksi meni. Aamulla naruhyppelyä ja kuntopiiriä, yhteensä 39'. Päivällä pakolliset lumityöt 30' ja illalla juoksun sijaan hiihto, 15,3 km 66'. Keli oli erittäin raskas märän lumen ja vesisateen takia ja oli vaikea hiihtää palauttavaa vauhtia.

Pe: Ohjelman mukaan 17,5 km pele, johon tosin kului aikaa 10' vähemmän kuin -87, koska jouduin puolessa välissä lisäämään vauhtia ehtiäkseni ajoissa hakemaan tytön liikuntatunnin hiihtoladulta, jonne saavuin juuri ajoissa, räkä poskella. 10' kuntopiiri jäi tekemättä.

La: Viikonlopun ohjelma meni täysin uusiksi. Ensinnäkin lauantain ja sunnuntain rytmitys vaihtui päittäin ja lopulta itse treenitkin olivat aika erilaisia. Lauantaina olisi ollut tunnin perushiihto, mutta sakea räntäsade ei houkutellut hiihtämään. Sen sijaan se houkutteli tekemään 30' lumitöitä, jonkan päälle tein 18' kuntopiiriä. Illalla lumisateen loputtua juoksin 8 km, josta 5,4 km "kovaa". Tällä korvasin sunnuntaille suunnitellun 50' vk-hiihdon, joka taas olisi korvannut vastaavan kestoisen hiihtosuunnistuksen. Aika paljon kevyempi treeni siis, mutta luulen, että oli hyvä ratkaisu kokeilla välillä vauhtijuoksua.

Su: Lauantaille suunniteltu 14 km hiihto vaihtui illalla tehtyyn 12 km juoksulenkkiin. Oli muuten sama lenkki kuin keskiviikkona ja nyt aikaa kului 61' eli 3' keskiviikkoa nopeammin ja jaloissa oli aivan eri tunne.

Viikon kokonaissaldo oli 9h 36min, joka jäi 24' suunnitellusta ennen kaikkea pelien puuttumisen ja uusiksi menneen viikonlopun takia. Juoksun ja hiihdon painotuskin oli vähän eri. Juoksua tuli nyt 50,5 km (-87 30,5 km) ja hiihtoa 46,8 km (-87 79 km).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti