maanantai 14. maaliskuuta 2011

Vko 10

Ohjelmassa oli alkuviikko treeniä ja loppuviikko flunssaa. Varsinaiselta flunssalta vältyin, mutta väsymys, flunssainen olo ja arjen kiireet sotkivat toteutusta pahemman kerran. Onneksi sain mössön sekaan tungettua kaksi hyvää tehotreeniä, joista toinen oli ohjelmassa ja toinen ei. Ensi lauantaina pitäisi testata tosimielellä kuntoa seuran testijuoksussa 15 km matkalla ja nuo kaksi treeniä olivat sitä ajatellen elintärkeät. Testijuoksun takia ajattelin myös tulevalla treeniviikolla ottaa hieman vapauksia ja ymppään puoliväliä viikkoon jonkinlaisen herkistävän treenin, sillä kuulun siihen koulukuntaan, jonka mielestä testijuoksut on mukavampi ja parempi juosta levänneenä ja jalat herkkinä. Niin herkkinä kuin se nyt enää tällä iällä on mahdollista.

Ma: Puoliksi ohjelman mukaan eli kilsoja suunnitellut 11, mutta aikaa kului vain 54' kun vuonna 1987 matelin saman matkan SM-hisu -viikonlopusta väsyneenä 75 minuuttiin. Kuriositeettina mainittakoon, että vuonna -87 SM-hisun henkilökohtaiseen kisaan osallistui H 15-16 -sarjassa 102 kilpailijaa. Tänä vuonna näkyi olleen vajaat 40. Hopealle ankkuroimaani viestiin starttasi taas 29 joukkuetta, tänä vuonna 11. Asterixin merirosvoa lainatakseni: "O Tempora, O Mores".

Ti: Välttelin flunssaa ja siirsin 4,5 km hiihtokisan keskiviikolle.

Ke: Hyödynsin liikuntatunnin vajaat puoli tuntia, joka siirtymän jälkeen jäi jäljelle tunnista ja hiihdin hiihtokisan itseäni vastaan. Verryttelyt jäivät vähiin ja kisankin lyhensin 3 kilsaan, mutta tulipa vedettyä verenmaku suussa. Verryttelyt 1,5 + 2,5 km ja 3 km kovaa eli 9'59". Onneksi Yli-Seppo ei ollut näkemässä tekniikan hajoamista. Kokonaisuus jäi uupumaan 30' alkuperäisestä tiistain setistä ja keskiviikolle ohjelmoitu 19,5 km/ 120' juoksukin jäi väliin.

Illalla vielä kävelyhölkkäsin 5 kilometriä/31' yhteen koulutukseen, kun en saanut autoa ja lähdin myöhässä liikkeelle.

To: Ohjelman 9,5 km/55' hölkyttely vaihtui eestaas töihin juoksuun eli 6,5 + 6,5 km/65'. Extrana vielä illan hiihtolenkki 10-vuotiaan tyttöni kanssa. Isabella veti vapaata ja minä tasatyöntöä 7,2 km/33'. Oli hyvä suks. Tai ainakin liukas keli.

Pe: Taas flunssankaltaista tukkoisuutta, päänsärkyä ja vetämätöntä oloa. 19,5 km/120' lenkki jäi väliin.

La: Nyt ei jäänyt mitään väliin, sillä tästä alkoi 1987 4 päivän flunssalepo. Ei kyllä tullut mitään tilallekaan, sillä aamupäivän listoitin ja iltapäivällä kävin GoExpo-messuilla ja ostin sieltä itselleni tällaisen pyörän.

Su: Heräsin aamulla yläselkä ja niska jomottaen ja kaikin puolin väsyneenä. Ryhdistäydyin kuitenkin ja lähdin tekemään testijuoksuun valmistavaa kiihtyvävauhtista treeniä. Yhteensä juoksin 16,8 km/79', josta eka ja vika 4 km olivat pk-vauhtia. Välissä oli vauhtiosuus, jonka yksityiskohdat voi tarkastaa tdb:stä. Kiteytettynä voi kuitenkin todeta, että aamujäykkyyttä oli ihan väärissä paikoissa eli pakaran- ja lonkan seuduilla, enkä päässyt yhtään mihinkään. Yritys oli kuitenkin kova ja kuvittelen saaneeni itsestäni hyvin irti, vaikka sykelukemat uupuvatkin.

Viikon kokonaissaldo jäi vaisuksi, 4h 48 minuuttia, josta oli hiihtoa 14 km ja juoksua 45 km. Vuonna 1987 tunteja kertyi 7 h 10 min. Viikkoon mahtui kolme lepopäivää ja yhdistettynä kaikkeen käkkimiseen ne aiheuttivat jonkinlaista vahinkoa. Tuntuu siltä, että kroppa kestää vain yhden lepopäivän putkeen. Useammasta tulee kaikenmaailman tuntemuksia, jumia ja kiukuttelua.

1 kommentti:

  1. Ei olis Yli-Seppo varmaan välittänyt. Tuollaisena hisumiehenä olet epäonnistunut urheilija. Huono hiihtäjä ja huono suunnistaja.

    VastaaPoista