maanantai 28. maaliskuuta 2011

Vko 12

Menneen viikon toteutus onnistui loistavasti, ehkä jopa autenttisimmin koko vuoden treeniviikoista. Päivittäinen harjoittelu meni ohjelman mukaan, poikkeuksina vain pari työmatkaliikuntapäivää, jolloin päivän setti jakaantui kahteen osaan. Pientä epäsuhtaa tuli peruslenkkien vauhtien johdosta: vuonna 1987 treenasin kahden flunssan välimaastossa ja päiväkirjamerkintöjen mukaan vaivaa olivat aiheuttaneet yskä ja 15 lyöntiä normaalia korkeampi syke. Näistä johtuen vuoden -87 pelet tein hyvin hiljaisella vauhdilla, joten viime viikon 103 juoksukilometriä (-87 tuli 97,5 km) toteutuivat 32' pienemmällä treenimäärällä eli nyt määrää tuli 8 h 53 min. Tuohon 103 juoksukilometriin kun vielä lisää edellisen lauantain ja sunnuntain yhteensä 33 kilometriä saadaan kasaan 136 kilometriä yhdeksässä päivässä, mikä on vuosikausiin parhaita treenijaksoja.

Ma: Suunnitelma 19,5 km/120', toteutus 19,4 km/97'

Ti: Suunnitelma 10 km/65', toteutus aamulla 6,5 km/33' juoksu töihin ja liikuntatunnilla avustajan kanssa 6,5 km/41' juoksu.

Ke: Suunnitelma 14 km/85', toteutus 12,7 km/69'. Hirveä lumimyräkkä yllätti ja alkoi tulla kylmä, joten skippasin lisälenkin.

To: Pelottavan autenttisesti toteutettu treeni. Ohjelmassa oli 15 km/85' juoksu sisältäen 3 km tempoilun aikaan 11.40. Ja kas kummaa, juoksin 14,6 km/72', josta 3 km tempoilupätkään kului aikaa täsmälleen 11.40.

Pe: Suunnitelma 12 km/70' juoksu, toteutus työmatkajuoksu 6,5 km/32' aamulla ja 6,5 km/33' iltapäivällä.

La: Harjoitusohjelman merkitys korostui lauantaina. Ohjelmassa oli 12 km/70' juoksu sisältäen 5 x 1' vedot. Aamulla en ehtinyt treenata, koska piti fiksailla autoa ennen Stadiin lähtöä. Sinne lähdimme klo 10 ja kotona olimme n. 17.30 ja koska reissuun sisältyi runsaasti autoilua ja vierailuja huonekaluliikkeisiin, olin kotiin päästyäni aika lopussa. Viime vuonna vastaava setti olisi johtanut kotona välittömään siirtymiseen palautumisjuomavaiheeseen, mutta nyt laitoin lenkkarit jalkaan ja lähdin baanalle ja baanalla en tarkoita sitä, mitä Ile ja Simppa aikoinaan tarkoittivat. Pahaksi (vai hyväksi?) onneksi muistin myös treenin sisällön hieman väärin ja tavoittelin 15 km lenkkiä 12 km sijaan. Toteutukseksi tuli 14,6 km/72', jonka loppupuolella revittelin 5 x 1' reiluin palautuksin.

Su: -80-luvulla oli lunta niin reilusti, että silloin ei yritettykään järjestää suunnistuskisoja huhtikuun alkupuolella. Huhtikuun alussa kilpailtiin korttelisuunnistuksessa ja tälle sunnuntaille oli ohjelmoitu Reebok-viesti Rajakylässä H16-sarjassa vajaan 9 kilsan ankkuriosuudella. Korttelikisoja ei enää järjestetä, vaikka lunta piisaa, mutta onneksi pk-seudulla järjestetään sunnuntaisin korttelirasteja. Pääsinkin sopivasti ja aikalailla ohjelman mukaisesti avaamaan korttelisuunnistuskauden talven viimeisillä korttelirasteilla Hakunilassa. Valitsin pisimmän, 12 km radan, ja juoksin sen reippaasti/kovaa. Voisi tällaisia kisojakin järjestää, sillä olihan tuo mielekäs tapa tehdä tehotreeni. Hakunilassakin oli sen verran koirankusetuspolkuja, että välillä sai hyvää reitinvalintaa aikaiseksi valitessaan kiertävän katureitin ja suoremman koirapolun väliltä. Itse kiertelin sen verran, että juostua matkaa kertyi 15,1 km ja aikaa kului 67.44. Miinuksena voi mainita oikeastaan vain sen, että pohkeet flippasivat pahasti jäisillä ulkoiluteillä ja pikkukaduilla. Onneksi on luvassa kevyt treeniviikko.

3 kommenttia:

  1. Muistitko töniä korttelirasteilla mummot kumoon?

    VastaaPoista
  2. Oon herrasmiessunistaja ja keskityin ystävälliseen small talkiin mummojen kanssa.

    VastaaPoista
  3. "Onneksi on luvassa kevyt treeniviikko"
    Onneksi, sillä mä jo aloin huolestumaan sun juoksumääristä! Meinaan voi tulla tiukka kisa seuraavassa TJ.ssa. Nyt on mun paikka iskeä.

    VastaaPoista