tiistai 10. toukokuuta 2011

Vko 18

Tiomilasta palautuminen on ottanut aikansa ja koska palautuminen on muutenkin hidasta nykyisin, on ohjelmassa ollut väsyneitä lenkkejä. Siitepölyt ovat kaiken lisäksi pahentaneet tilannetta. Kutakuinkin suunnitellusti olen silti pystynyt treenaamaan.

Ma: Puolen tunnin verryttelyn sijaan lepo. Ennen kaikkea siksi, että 1987 juoksin Tiomilassa jo lauantai-iltana ja lepäsin sunnuntaina. Nyt lepo siirtyi päivällä.

Ti: Maanantain verryttely siirtyi tähän. Leppoisa 41'/ 6,7 km koulunkäyntiavustajan kanssa liikuntatunnilla. Ohjelmassa olisi ollut maastojuoksu, joka tdb:n mukaan oli 4,9 km ja aikaa oli mennyt 16.00. Ei voi pitää paikkansa.

Ke: Vieläkään en ollut tarpeeksi palautunut maastojuoksuun, joten juoksin Felixiä vaunuissa työntäen 54'/ 10,5 km eli aikalailla ohjelman mukaan.

To: Torstaille oli tarjolla pikkunätti 9 km, mutta rohkaistuin yrittämään rästiin jäänyttä maastojuoksua. Verryttelyssä jalat olivat kevyehköt, mutta alkukiihdytyksen ensimetreillä krampannut oikea etureisi vähän pelotti ja pakotti hillitsemään vauhtia. Koska mitään dramaattista ei tapahtunut, yritin vetää kuitenkin täysillä tavoitteena 16 minuuttia. Jossain 9-10' kohdilla etureidet alkoivat valitettavasti olla niin lopussa, että asenne hiipui ja lopetin sopivaan ulkoilutien risteykseen ajassa 15'18". Gps-mittauksen mukaan ehdin tässä ajassa juosta 4,1 kilometriä, joka ei varsinaisesti tyydytä minua vauhdin puolesta. Mutta koska sain kuitenkin kohtalaisen hyvin itsestäni irti, lasken treenin onnistuneeksi.

Pe: Taas olisi ollut tarjolla 9 km hissuttelu. Juoksin kuitenkin lauantaille ohjelmoidun pitkän lenkin (120'/ 20,5 km) tähän väliin, koska sunnuntaiksi olin ilmoittautunut suunnistuskisoihin, enkä uskonut, että pitkä lenkki edellisenä päivänä parantaisi suoritusta. Varmaan ihan hyvä ratkaisu, sillä sen verran väsynyttä menoa nytkin oli ja juoksinkin vain 89'/ 17,3 km.

La: Vedin sukulaispojan synttärikemujen päälle leppoisan 57'/ 11,5 km kisoihin valmistavan lenkin Paraisilla. Lopussa oli pienen hetken hyviä tuntemuksia, kunnes ne taas hävisivät. Paniikinomaisesti tein lenkin päälle vielä 8' keskivartalon liikkuvuusliikkeitä toivoen, että siitä olisi jotain iloa sunnuntain kisaa ajatellen.

Su: Tälle viikonlopulle ei suunnistuskisoja oltu ohjelmoitu, mutta sukulointi kisapaikkakunnalla ja todella vähäiset suunnistuskerrat tänä keväänä saivat minut ilmoittautumaan Saaristorasteille. Tein maltillisen ja lantion liikkuvuuteen painottuneen 3 km verryttelyn ja se auttoi jonkin verran. Juoksu ei varsinaisesti kulkenut, mutta se ei myöskään matkan edetessä hiipunut samanlaiseksi könyämiseksi kuin Silja-rasteilla. Suunnistus sitä vastoin oli samaa surkeaa tasoa. 5,9 km radalla tuli virheitä 5' ja tappiota voittajalle hieman yli 8'.

2 kommenttia:

  1. Kyl mä vielä yritän. Majoitus hankittu pe-la -yöksi Enosta ja lähtöaika lauantain kisaankin on. Voi olla, että ennakkojuttu jää väliin, mutta yritän saada tdb:n ajan tasalle.

    VastaaPoista