lauantai 8. tammikuuta 2011

Vko 1

Vuoden 2011 ensimmäinen viikko ei mennyt lähimainkaan niin kuin vuoden 1987 vastaava. Ensinnäkin, kontaktia naissukupuoleen oli selvästi enemmän nyt, samoin lievästi keskeneräisen omakotiasujan pikku puuhastelua. Treeniä olikin sitten vähemmän tai ainakaan en pysynyt ohjelmassa.

15-vuotiaana treenaaminen on äärimmäisen yksinkertaista ja helppoa, jos motivaatio vain on kohdillaan. Koulu ehkä häiritsee jonkin verran ja jos vanhemmat yrittävät vähän kasvattaa, niin jotain kotityövelvollisuuksiakin saattaa olla. Mutta jos on onnistunut pysyttelemään erossa seurustelusta ja osaa sanoa kavereille ei, on helppo seurata maantien ja metsän kutsua. Vuonna 1987 ei ollut edes nettiä, joten palautuminen treeneistäkin sujui paremmin sängyllä pötköttäessä kirjaa lukien ja musiikkia kuunnellen. Nyt 39-vuotiaana asiat ovat toisin. On työ, kolme lasta ja vaimo. Viittä vaille valmis talokaan ei valmiiksi tule, jos mitään ei tee sen eteen. Lisäksi täytyy kirjoittaa omaa blogia ja lukea muiden, analysoida omaa ja seuran naisten harjoittelua sekä yrittää muuten vaan pysyä perillä kaikista mahdollisista asioista. Näin ollen aikapula ja riittämätön palautuminen vaanivat koko ajan ovella. Ollaan siis aika kaukana Vebjörn Rodalin 24h-urheilijan statuksesta.

Ma: Aamuinen 45' minuutin lumen pudottelu katolta rasitti sen verran, että helpotin kilometrillä päivän 18 km hiihtolenkkiä eli saaliina oli 17,3 km/ 79'.

Ti: Kuskasin lapsia mummolaan ja Liikuntamylly osui lähes matkan varrelle. Ohjelmassa ollut 13,5 km toteutui kilometrien osalta suunnilleen, mutta ajallisesti meni reilu 20' nopeammin, sillä 13,2 kilsaan sisältyi 10 x 200 m, 2 x 2000 m ja 1 x 1000 m. Ei kulkenut.

Ke: Piti hiihtää 21,5 km ja tehdä vähän kuntopiiriä päälle, mutta aamupäivällä olin todella väsynyt ja venytin lenkille lähtöä, kunnes käsky kävi, että nyt voisi alkaa laittaa niitä eteisen ja keittiön lattialistoja. Pitkän tauon jälkeen homma oli vähän hakusessa, joten lenkille pääsin vasta illalla ja vaihdoin keskiviikon ja torstain treenit päitäin eli juoksin 10,2 km/ 52'.

To: Listoittaminen jatkui iltaan asti ja sitten lähdin hakemaan lapsia mummolasta. Siellä oli tarkoitus hiihtää Kalljärven peltoladulla otsalampun valossa pari kiekkaa eli n. 16 km, mutta koko päivän tuiskunnut tuuli sotki suunnitelman. Sinnittelin täysin umpeen tuiskunneella ladulla 4,8 km 28 minuuttiin ja tein päälle 22' mutsin stepperillä.

Pe: Tästä alkoi vuoden 1987 pakkasjakso. Perjantaista sunnuntaihin tein pakkaslenkkiä, mutta sitten lopahti, kun mittari laski -30 asteeseen. Tämän viikon perjantaina olisi pitänyt juosta 8 km, mutta suunnitelma lopahti aamupäivän listojen laittamiseen. Silloin olisi ollut vielä ihan hyvä keli, mutta kun lopetin urakkani oli jo pari tuntia satanut lunta ja sade sen kuin tiheni, joten lumitöiksihän (29') se taas meni ja päälle hypin narulla 21'.

La: Vaihdoin 11 km juoksun 13,4 km hiihtoon. Päälle ohjelman mukainen 15' kuntopiiri.

Su: Piti tehdä 11 km juoksu ja 30' kuntopiiri. Päivä meni yksinhuoltajana, mutta illalla juoksin 8 km 39', josta 4 km reippaasti. Alkuverryttelynä kolasin (19')lämmenneen ilman ja vesisateen kerryttämät loskat pois pihan lumenluontialueilta.

Viikon kokonaissaldo 7 h 54 min jäi alkuperäisestä reilun tunnin. Juoksukilsoissa jäin 12 km ja hihdossa vajaa 20 km suunnitellusta. Kaiken kaikkiaan vähän ihme viikko. Ehkä kaipasin lepoa. Tai ehkä asenne oli pehmeä sen takia, että ensi viikolle on ohjelmassa tajolla vain yksi 10' ja yksi 65' kuntopiiri ja ajattelin siitä ohjelmasta hieman livetä ja urheilla ainakin kuusi tuntia.

2 kommenttia:

  1. Aika kova olet ollut junnuna. Treenasit tunnin enemmän ja siinä ajassa olet ehtinyt sekä juosta 12 km että hiihtää päälle 20 km. Respect.
    -p

    VastaaPoista
  2. Mä taisin antaa faijan tehdä lumityöt silloin.

    VastaaPoista